woensdag 6 februari 2019

Districtscommissaris Kenya Pansa neemt leiding Marowijne Zuid-West (Moengo) over van Freddy Daniel

Daniel blijft de scepter zwaaien in het bestuursressort Noord-Oost (Albina)

(Bron foto: NII)

Districtscommissaris Kenya Pansa heeft zaterdag 3 februari 2019 de leiding over het bestuursressort Marowijne Zuid-West overgenomen van haar collega Freddy Daniel. De overdracht is bekrachtigd met de ondertekening van het protocol van overdracht op het commissariaat te Moengo, in het district Marowijne. Dat bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling is ervan overtuigd dat Moengo alleen voordelen zal hebben aan een eigen districtscommissaris. Daniel blijft de scepter zwaaien in het bestuursressort Noord-Ooost (Albina) en Pansa heeft als standplaats het bestuursressort Zuid-Wwest (Moengo).

'Dit is meer dan gerechtvaardigd. De mensen in Marowijne maakten allang aanspraak op een zodanig beleid dat de dc altijd dichtbij is', aldus de minister. Pansa gelooft in de potenties van het district. Ze vindt investeren in het menselijk kapitaal van groot belang om ontwikkeling te brengen in het gebied. Ze heeft de plaatselijke bevolking opgeroepen de handen in elkaar te slaan en samen met haar 'dit mooi bestuursressort te brengen naar grotere hoogten'.

Pansa heeft eerder enkele jaren gediend in Brokopondo, maar droeg in oktober vorig jaar het district over aan collega Frederik Finisie.

Daniel kan zich nu vanuit zijn standplaats in Albina volledig richten op de ontwikkeling van het ander deel van Marowijne. Hij hoopt dat beide bestuursressorten nu in de gelegenheid zijn, de opgelopen achterstanden in te lopen.

Volksvertegenwoordiger Ronny Brunswijk (ABOP) heeft bij de ondertekeningsceremonie iedereen in het bestuursressort opgeroepen om Pansa alle steun te geven, zodat zij zonder koppijn haar werk kan doen. 'Ik kan u alvast zeggen, dat u van mij de volledig steun hebt', aldus het Assembleelid. Brunswijk, die in Moengo woont, heeft aan het eind van zijn felicitatieboodschap de aanzet gegeven tot een staande ovatie voor de districtscommissaris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten