woensdag 6 februari 2019

Militair vliegtuigje stort neer in Peruaanse hoofdstad Lima en verplettert een SUV

Piloot en de co-piloot overleven tot ieders verbazing crash



Een militair vliegtuigje is maandag 5 februari 2019 neergestort in Lima, Peru. Verbazingwekkend genoeg werden de piloot en de co-piloot in veiligheid gebracht en overleefden de crash. Een bewakingscamera toont een paar bewoners die naast een gebouw lopen voordat het vliegtuigje van de Fuerza Aérea del Perú (FAP) door een rij elektriciteitskabels stort. 

Kapiteins Julio Pinedo Centurión en Juan Carlos Valdivia Rodríguez werden met behulp van vier brandbestrijdingseenheden uit het verwoeste vliegtuig gered en overgebracht naar het Centrale Hospitaal van de Peruaanse luchtmacht.


Volgens de Peruaanse krant El Comercio, had de piloot, Pinedo Centurión, slechts ernstige blauwe plekken. De plotselinge impact verpletterde een SUV in de rustige straat in de kustplaats Surco, een district in de Peruaanse hoofdstad Lima.


Een vrouw, die op slechts een paar meter afstand stond van waar het vliegtuigje eindelijk op zijn buik belandde, was te zien op de video terwijl ze een veilig heenkomen zocht terwijl een man zijn hoofd kon bedekken.


Bewoners renden uit nabijgelegen huizen en bedrijven om de gewonde piloten die vastzaten in het kleine vliegtuigje te helpen.

Het ongeluk vond plaats op slechts acht blokken afstand van de luchtmachtbasis Las Palmas. Militaire functionarissen zeiden, dat de militaire officieren een routine educatieve vlucht uitvoerden en terugkeerden naar de basis toen het ongeluk gebeurde. Onderzoekers bepalen nog steeds waardoor het vliegtuig defect is geraakt.



(Suriname Mirror/The Daily Mail/Twitter/El Comercio/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten