woensdag 6 februari 2019

Situatie rond Isla-raffinaderij besproken op gespannen bijeenkomst tussen regering en Isla-personeel

(Bron foto: Eugene Rhuggenaath/Facebook)
Premier Rhuggenaath belooft personeel raffinaderij: 'We will not give up'


Een gespannen bijeenkomst tussen de regering en het Isla-personeel eindigde gistermiddag met het abrupte vertrek van premier Eugene Rhuggenaath. Twee verzoeken van het Islapersoneel - om Clift Christiaan te ontslaan en om Errol Cova toe te voegen aan het onderhandelingsteam voor de toekomstige partner van de raffinaderij - bleven hierbij onbeantwoord, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 6 februari 2019.

In de late namiddag zijn de werknemers onder leiding van de vakbondsleiders alsnog verhaal gaan halen bij Fòrti.


Rhuggenaath, vergezeld door minister van Financiën Kenneth Gijsbertha en minister Suzy Camelia-Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur, alsook interim-directeur van Refineria di Kòrsou Marcelino ‘Chonky’ De Lannoy begaven zich gisteren naar de sede van vakbond PWFC. Daar hadden het personeel van de raffinaderij en naast PWFC ook vakbond Apri en adviseur Errol Cova zich verzameld om duidelijkheid te vragen van de regering inzake het afhaken door voorkeurskandidaat Motiva voor de overname van de raffinaderij nadat eind 2019 het contract met PdVSA afloopt.

Ruim twee uur stonden Rhuggenaath en De Lannoy de onrustige en wanhopige werknemers te woord, die één voor één vragen stelden over de situatie van de raffinaderij en een toekomst die na het beëindigen van het contract met PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) nog heel onduidelijk is. De

Geen opmerkingen:

Een reactie posten