woensdag 6 februari 2019

Gajadien (VHP) overr griepgolf: 'Vanuit het ministerie wordt een zeer zwak beleid gevoerd'

'Preventief beleid ontbreekt, ook bij de grenzen is er niets te merken van maatregelen'


Naar aanleiding van de Mexicaanse (AH1N1-) griep die nu in Suriname heerst zegt VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien vandaag, woensdag 6 februari 2019, in hett Dagblad Suriname, dat een preventiebeleid ontbreekt. 'Vanuit het ministerie wordt een zeer zwak beleid gevoerd.'

Hij geeft aan, dat wanneer dit soort zaken zich voordoen in het land of in de regio er concreet beleid moet zijn. 'Preventief beleid ontbreekt, ook bij de grenzen is er niets te merken van maatregelen. We hadden meer kunnen verwachten van deze minister', zegt Gajadien.

'Je kan iedereen van de straat plukken en verantwoording laten dragen voor het ministerie door het doen van aankopen en bouwen van poli’s, maar daadwerkelijk preventief beleid is tot nu toe bij deze minister niet gebleken', stelt de parlementariër.

De politicus zegt, dat er al vanaf de eerste dode door de Mexicaanse griep concrete maatregelen genomen hadden moeten worden. Ondertussen hebben al vijf personen het leven gelaten. Gajadien zegt, dat tijdens de begrotingshandeling, die op maandag 4 februari 2019 zou aanvangen, hierop zou worden ingegaan door zijn fractie, maar deze vergadering is met twee weken verschoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten