woensdag 6 februari 2019

Regeriing sluit een zoveelste lening af: 15 miljoen Amerikaanse dollar voor aanschaf en installatie 19 pompen voor ontwatering

(Bron foto: NII)
Pompen bestemd voor 10 woongebieden in districten Commewijne, Nickerie en Saramacca


De vertegenwoordiger van de Export-Import Bank (EximBank) van India, Sailesh Prasad, was 29, 30 en 31 januari op werkbezoek bij minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Het hoogtepunt van deze ontmoeting was de ondertekening van een lening van 15 miljoen Amerikaanse dollar voor de aanschaf en installatie van 19 pompen, ten behoeve van de ontwatering. De ondertekening vond plaats in bijzijn van minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de ambassadeur van India in Suriname, Mahender Singh Kanyal, aldus vandaag, woensdag 6 februari 2019, het Nationaal Informatie Instituut, NII.

De pompen zijn bestemd voor 10 woongebieden in de districten van Commewijne, Nickerie en Saramacca. Met deze pompen zal het probleem van de wateroverlast waarmee de landbouwers in deze gebieden te kampen hebben tot het verleden behoren.

Niet alleen de agrarische sector gaat de voordelen van deze pompen ondervinden, maar ook voor de plaatselijke bevolking zal het een verlichting zijn, zo beweert de regeringsspreekbuis. De erven van de bewoners, scholen en productiebedrijven zullen niet meer onder water lopen.

Onder de 10 woongebieden vallen Mariënburg, Montresoir en Zorgvliet, in het district Commewijne, Djakartaweg, Henar en Rotterdam in het district Nickerie, Bombay Kanaal, Jankie kanaal, La Poule en Zondervan Kanaal, in het district Saramacca.

Sailesh Prasad had naast de ondertekening ook gesprekken met andere organisaties om de mogelijkheden van de EximBank van India nader toe te lichten. Het betrof met name ontmoetingen met het ministerie van LVV en Defensie, enkele banken, de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en Informatie, Communicatie en Technologie (ICT) bedrijven. Verder werd een presentatie verzorgd voor de Kamer van Koophandel en Fabrieken, waarbij de aanwezige ondernemers de gelegenheid kregen om vragen te stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten