donderdag 7 februari 2019

Achterstallige salarisaanpassing met terugwerkende kracht voor personeel universiteit wordt uitbetaald

De acties van AdeKUS-personeel zijn opgeschort


De achterstand in uitbetaling van de salarisaanpassing met terugwerkende kracht (twk) van januari zal samen met die van februari worden uitbetaald aan het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Dit heeft vicepresident Ashwin Adhin gisteren toegezegd aan de Werknemers Federatie Universiteit (WFU). 

Voorzitter Hugo Blanker zegt vandaag, donderdag 7 februari 2019, op Starnieuws dat de acties vanaf vandaag opgeschort zijn.

De twk was overeengekomen met het bestuur van de universiteit. De vicepresident zal bevorderen dat de onderhandelingen tussen de WFU en het bestuur van de universiteit spoedig worden voortgezet over de verschillende (deel)aspecten vanaf 2017. Ook de andere punten uit het eisenpakket van de WFU worden met het bestuur van de universiteit uitonderhandeld.

Adhin heeft de WFU meegedeeld, dat de regering intussen de opdracht heeft gegeven tot aanpassing van de pensioenen van de achtergestelde gepensioneerden. Dit geldt ook voor de deelnemers in het Pensioenfonds van Telesur en NV Luchthaven Beheer.

Blanker zegt dat het er op neerkomt, dat iedereen voor wie pensioen gestort is bij het Pensioenfonds in aanmerking komt. Blanker, die ook voorzitter is van de Bond Personeel bij Planbureau, deelt mee dat het voorwerk gedaan is door de directeur van de Stichting Planbureau Suriname voor de stonfutu's van dit instituut. Andere werkgevers mogen hier een voorbeeld aan nemen, stelt de vakbondsleider.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten