woensdag 16 januari 2019

SLM heeft met vlucht naar Aruba 16 januari een historische compleet vrouwelijke bemanning

(Bron foto's: Facebook/SLM/Mario Yspol)
Gezagvoerster op de 'District of Saramacca' is Astrid Deira en 'first officer' Sha'ira Zuiverloon


De ochtendvlucht van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) van vanochtend, woensdag 16 januari 2019, naar Aruba is een historische. Het wordt de eerste reis met een volledig vrouwelijke bemanning aan boord van de 'District of Saramacca'. Gezagvoerster is Astrid Deira, die in april 2014 de eerste vrouwelijke Surinaamse piloot werd op een Boeing 737 van de SLM. Op 12 april beleefde ze haar inaugurele vlucht als captain toen ze van Suriname naar Guyana vloog. Dat was een absoluut hoogtepunt in haar loopbaan van inmiddels ruim dertig jaar bij het bedrijf, zo meldt de SLM.

Bijna vijf jaar later heeft de SLM er een tweede vrouwelijke piloot bij. Sha'ira Zuiverloon stroomde door vanuit de laatste lichting. De 22-jarige is de jongste binnen het pilotenkorps vande SLM. Ze is woensdag 'first officer'. Het vliegen kreeg Zuiverloon met de paplepel ingegoten; haar vader José maakt al jaren deel uit van de flight crew van het bedrijf.

De eerste 'All Female Crew' wordt op deze markante dag rondgemaakt door purser Jo-Ann Leysner en de attendants Ifna Bernadin en Nancy Kasanngaloewar van de cabin crew.

Ook het grondpersoneel, dat belast is met de complete afhandeling en uitvoering (load control, loadsheet en flight plan), bestaat voor deze vlucht alleen uit vrouwen. Dat maakt deze reis tot de allereerste 'All Female Flight Operation' in het land.

'Een bijzonder gebeuren binnen de Surinaamse luchtvaarthistorie en een aanmoediging voor de jeugd', stelt het bedrijf. Volgens de maatschappij komt door deze historische vlucht de slogan 'Girl Power', die empowerment, onafhankelijkheid en vertrouwen van vrouwen aanmoedigt, helemaal tot uiting.

De B737-700 moet woensdag rond half tien 's morgens opstijgen vanaf de Johan Adolf Pengelluchthaven. De vlucht naar de Reina Beatrix Internationale Airport duurt 2 uur en 45 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten