woensdag 16 januari 2019

Jeugdparlement zet met voorwaarden hakken weer in het zand in kwestie verkiezing jeugdambassadeurs

'Geen vergadering voor verkiezingen alvorens we met president in dialoog zijn getreden'

'Vrijstelling aan kandidaten die nu boven de leeftijdsgrens zijn komen te staan'


Hoewel het ministerie van Sport- en Jeugdzaken ernaar streeft om uiterlijk 26 januari de verkiezingen voor jeugdambassadeurs te laten plaatsvinden, is de leiding van het Jeugdparlement pas bereid om dat te doen als er voldaan wordt aan enkele voorwaarden. 'Wij zullen geen vergadering voor de verkiezingen uitschrijven alvorens we met de president in dialoog zijn getreden', zegt Kelvin Koniki, voorzitter van het Jeugdparlement, woensdag 16 januari 2018 in de Ware Tijd.

De leiding wil verder, dat het ministerie vrijstelling geeft aan de vorige kandidaten die nu boven de leeftijdsgrens zijn komen te staan. Edgar Sampi, die zich eerder kandidaat had gesteld is buiten de boot gevallen, nadat het ministerie de procedure voor de verkiezingen opnieuw had opgestart. Zowel hij als de leiding van het Jeugdparlement vinden het oneerlijk, dat hij niet meer kan meedingen, omdat dit buiten zijn schuld om is.

De leiding van het jongerenorgaan stelt als derde voorwaarde om de verkiezingen uit te schrijven, dat er vanuit het Jeugdparlement een waarnemer wordt aangesteld tijdens de sollicitatiegesprekken. De sollicitatie- en selectieprocedure zijn echter al achter de rug. Van de tien jongeren die zich hadden opgegeven voor de functie van Caricom-jeugdambassadeur zijn acht door de selectie heen. Voor de functie van SDG-jeugdambassadeur (Sustainable Development Goals)  hadden zes jongeren zich opgegeven. Hiervan zijn er vijf geselecteerd. Het jeugdparlement is hierover al formeel geïnformeerd.

De kennismaking van deze kandidaten met het Jeugdparlement zou uiterlijk zaterdag 19 januari moeten plaatsvinden. Koniki zegt, dat er voor die dag een normale huishoudelijke vergadering staat gepland. 'Geen kennismaking.' Het is niet duidelijk of de leiding van het Jeugdparlement het ministerie al heeft geïnformeerd over de voorwaarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten