woensdag 16 januari 2019

Politie van Nickerie gaat geluidsoverlast veroorzaakt door muziek uit auto's aanpakken

Veroorzakers geluidsoverlast kunnen boete verwachten en/of inbeslagname geluidsboxen


De politie van Nickerie gaat boetes opleggen aan bestuurders van voertuigen die zorgen voor geluidsoverlast door luide muziek af te spelen. 'We waarschuwen hen om zich te houden aan de richtlijnen', zegt hoofdinspectrice Retitia Forster, regiocommandant West van het Korps Politie Suriname, vandaag, woensdag 16 januari 2019, in de Ware Tihd.

Volgens haar nemen mensen geen genoegen met de geluidsinstallatie waarmee de auto origineel is uitgerust en plaatsen extra apparatuur. 'Als je extra boxen gaat installeren waardoor de openbare orde wordt verstoord, kan je een boete krijgen.' Ze zegt dat de eigenaar van zo'n voertuig kan worden aangemaand om de boxen te verwijderen, 'maar we kunnen ze ook in beslag nemen'. Ter voorkoming daarvan vraagt de politie-inspectrice om gewoon geen overlast te veroorzaken.

De politie weet dat veel mensen uit de polders naar het centrum van Nieuw-Nickerie komen om zich te ontspannen. 'We merken op dat er voertuigen langs de weg in de omgeving van de markt geparkeerd staan met geluidsinstallaties die overlastgevende muziek afspelen. Ook hen vragen we om kamermuziek te maken wanneer ze bezig zijn te chillen, zodat zij geen overlast veroorzaken voor de overige mensen in de buurt die ook genieten van de avond.'

De politie zal een deel van de Oost- en Westkanaalstraat, met name tussen de Maynard- en de Bharosstraat, op de zaterdagavond afsluiten voor het verkeer. 'Dat doen wij voor de ordelijkheid, zodat het verkeer vlotter kan doorstromen.' In de huidige situatie raakt het verkeer gestremd waardoor voertuigen in de Oostkanaalstraat langer blijven staan op weg naar de Bharosstraat om hun weg te kunnen vervolgen. Er zijn bestuurders die op dat deel van de weg stoppen om wat te kopen en heel vaak stremt daardoor het verkeer.

'Vandaar dat wij dat gedeelte van de weg zullen afsluiten op de zaterdagavond, zodat het verkeer in het vervolg een vlot verloop heeft.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten