woensdag 16 januari 2019

BEP start voorbereidingen voor verkiezingscampagne

'Als tekenen ons niet bedriegen, zullen meerdere partijen onder onze vleugels meedoen aan  verkiezingen'


De partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) bereidt zich voor om net als de meeste partijen ook alleen de verkiezingen in te gaan. 'Als de tekenen ons niet bedriegen, zullen meerdere partijen onder onze vleugels meedoen aan de verkiezingen van 2020. Ze zullen volledig worden geïncorporeerd', zegt voorzitter Ronny Asabina vandaag, woensdag 16 januari 2019, op Starnieuws. 

De start van de verkiezingscampagne van de BEP zal op 29 april, op de verjaardag van de partij, beginnen. 'Wij zijn al druk in het veld bezig met mobilisatie, registratie en herregistratie', legt de politicus uit.

Over het vertrek van ex-voorzitter Celsius Waterberg uit de partij zegt Asabina niet verrast te zijn. 'Vanaf dag 1, op 3 februari vorig jaar, hebben wij ons ingespannen om hem te houden in de partij. Het is ons opgevallen, dat hij de nederlaag niet helemaal te boven is gekomen. We hadden hem gewaarschuwd, want wij zagen het aankomen. Ik zei hem nog dat sedert ik de politiek volg in Suriname ik nooit heb meegemaakt dat een voorzitter van een politieke partij is weggestemd. Maar goed wij treuren er niet om, wij kijken vooruit. Hij heeft zijn sporen verdiend in de BEP en zijn bijdrage geleverd aan land en volk', zegt Asabina.

Over de bijdrage als coalitiepartner zegt de politicus, dat BEP de regie niet in handen heeft en geen trendsetter is in de coalitie.

'Binnen de mogelijkheden en de beperkingen leveren wij een bijdrage. Wij zijn niet ontevreden met de bejegening. Wij voelen mee met het volk dat de klappen van de economische malaise meemaakt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten