woensdag 16 januari 2019

Nieuwe karavaan met honderden migranten uit Honduras op weg naar de VS

In de karavaan veel vrouwen en kinderen...

(Bron foto: AFP)

Honderden migranten uit Honduras zijn maandag 14 januari 2019 begonnen aan een lange en zware tocht naar de Verenigde Staten in de hoop op een beter leven, ook al slaagde de vorige migrantengolf er niet in om snel de VS binnen te geraken. 

In de door geweld geteisterde stad San Pedro Sula kwamen honderden mensen samen om in groep de reis aan te vatten. Onder hen veel vrouwen en kinderen. Het gaat om zo’n 600 tot 800 mensen. Mogelijk sluiten andere migranten zich onderweg nog bij de groep aan.


In oktober vorig jaar vertrok een andere grote migrantenkaravaan uit Honduras. Terwijl zo’n 2.500 mensen daarvan momenteel nog steeds blijven hopen en in grensstad Tijuana kamp hebben opgezet, zijn al meer dan 7.000 mensen naar Honduras teruggekeerd volgens de autoriteiten.

De Amerikaanse president Donald Trump houdt voet bij stuk, dat alle migranten aan de grens met Mexico zullen tegengehouden worden. De inzet van de extra soldaten daar is intussen opnieuw verlengd, maakte het Pentagon gisteren bekend.




(Suriname Mirror/Debate/Reuters/El Heraldo/Twitter/La Prensa/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten