zaterdag 10 maart 2018

Directeur Danny van Ommeren van Nederlandse vestiging SLM in beeld als nieuwe SLM-directeur

Leiding SLM in zwaar weer (Bron foto: Suriname Mirror)
Raad van Commissarissen wordt vervangen en positie minister Miranda wankelt

 
Directeur Danny van Ommeren van de Nederlandse vestiging van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) wordt mogelijk de nieuwe directeur van de moedermaatschappij in Suriname. Hoewel er meer namen genoemd worden, schijnt hij de beste papieren te hebben om Robbi Lachmising die per begin april gedwongen opstapt, op te volgen, zo weet de Ware Tijd vandaag, zaterdag 10 maart 2018, te berichten.

Naar alle waarschijnlijkheid is volgens de Ware Tijd ook de positie van minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie in het geding, vanwege de recente verwikkelingen bij het luchtvaartbedrijf.

Ook de Raad van Commissarissen wordt vervangen. President-commissaris Ranu Mathura, een luchtvaartjurist, moet plaatsmaken voor Jerry Rosheuvel met als tweede man Mahinder Gopi, ex-onderminister en voormalig secretaris van president Desi Bouterse.

Sergio Akiemboto (directeur van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco) zou worden gehandhaafd in de raad, maar houdt de eer aan zichzelf en bedankt. Hij zou ontevreden zijn over de manier waarop Lachmising aan de kant is gezet en over de leden van de nieuwe raad.

Intussen is onder leiding van hoofdinspecteur van politie Rudy Steinberg een officieel politieonderzoek gaande naar het uitlekken van stukken inzake de belading van vliegtuigen op de J.A. Pengelluchthaven naar de Ware Tijd. Er zijn zijn al enkele topambtenaren en medewerkers verhoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten