zaterdag 10 maart 2018

Man (43) op J.A. Pengelluchthaven aangehouden met 6.3 kilo cocaïne in bezit

Onderschepping cocaïne leidt tot arrestatie van in totaal vijf verdachten


Het Korps Politie Suriname bericht vandaag, zaterdag 10 maart 2018, dat de 43-jarige B.P. op zaterdag 20 januari door het Bestrijding Internationale Drugshandel (BID) Team op de Johan Adolf Pengelluchthaven is aangehouden met in zijn bezit 6.300 gram cocaïne.

Bij de aanhouding verklaarde de verdachte de  cocaïne van ene To te hebben ontvangen, maar had geen andere gegevens van de verstrekker. De verdachte werd na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten en de coke werd overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Het onderzoek leidde naar degene bij wie P. een wasi had genomen om zodoende de cocaïne het land uit te kunnen smokkelen. De 53-jarige vrouw M.F. en handlanger G.F. zijn dinsdag 23 januari aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie bracht de verstrekker, C.L. alias ’To’ in beeld, en hield hem op 12 februari aan.

'To’ ontkent in alle talen wat af te weten van de drugs, terwijl bij confrontatie de andere verdachten hem positief hebben herkend. Het verdere onderzoek bracht de 5e verdachte R.K. in beeld. Deze verdachte riep de geesten op om de cocaïne mede te helpen smokkelen uit Suriname.

Inmiddels is de aanhouding van het vijftal verlengd. De afdeling Narcotica Brigade onderzoekt deze zaak verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten