zaterdag 10 maart 2018

President Maduro van Venezuela: 'VN-mensenrechtencommissaris marionet uit VS, ingeplant als een tumor'

'Zeid Ra'ad Al Hussein heeft niet het recht kritiek te uiten op beleid Maduro'

'De hoge commissaris is een militant van het fascistisch rechts Venezuela'


De Venezolaanse socialistische president Nicolas Maduro zei vrijdag 9 maart 2018, dat de mensenrechtencommissaris van de Verenigde Naties, Zeid Ra'ad Al Hussein, een marionet uit de Verenigde Staten is die zich als een 'tumor' heeft ingeplant en niet het recht heeft kritiek te uiten op de manier waarop Maduro het door de crisis getroffen land aanpakt. 



De VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Zeid Ra'ad Al Hussein zei woensdag, dat misdaden tegen de mensheid mogelijk gepleegd zijn door de staatstroepen in Venezuela en luidde de alarmbel over 'de erosie van democratische instellingen' in het land.

Maduro, die zegt dat er een rechts plot is om zijn regering te saboteren, heeft de kritiek afgewend tijdens korte opmerkingen tegen journalisten die op de staatstelevisie zijn uitgezonden.

'De hoge commissaris is een militant van het fascistisch rechts Venezuela. ... Hij is een pion van het ministerie van Buitenlandse Zaken die als een tumor is ingebed in het mensenrechtensysteem', zei Maduro. 'Hij is iemand die alle geloofwaardigheid heeft verloren om zich over ons land te uiten.'

Oppositie politici zeggen, dat een steeds meer geïsoleerde Maduro gevechten met buitenlandse critici verkiest in plaats van te proberen een brute economische inzinking in het olierijke land te verhelpen.

Venezolanen lijden aan een vijfde jaar recessie die heeft geleid tot ziekte, ondervoeding, hyperinflatie en massale emigratie. De belangrijkste coalitie van de oppositie boycot de presidentsverkiezing in mei en zegt dat het een farce is die bedoeld is om Maduro's 'dictatuur' te legitimeren.

Zeid bekritiseerde ook de stemming deze week, zeggend dat de context 'op geen enkele manier voldoet aan minimale voorwaarden voor vrije en geloofwaardige verkiezingen'.

(Suriname Mirror/Reuters/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten