zaterdag 10 maart 2018

Paramaribo Zoo krijgt verdovingsmiddel van VHP

'Dieren hoeven niet onnodig doodgeschoten te worden als ze geen ernstig gevaar vormen voor de samenleving'

(Bron foto: VHP)

Op 6 november 2015 had VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi een verdovingsgeweer (tranquilizer gun) geschonken aan de Paramaribo Zoo. Partijvoorzitter Chan Santokhi zei toen, dat op 24 februari 2015 een Ocelot onnodig doodgeschoten was: de wilde kat had onder verdoving naar de dierentuin teruggebracht kunnen worden. 

De VHP vindt dat dieren niet onnodig doodgeschoten hoeven te worden als ze geen ernstig gevaar vormen voor de samenleving. De directeur van de dierentuin, de heer Altenberg, was blij met de schenking van het verdovingsgeweer, aldus de VHP vrijdag 9 maart 2018 in een persbericht.

Hij zei, dat deParamaribo Zoo, nu beschikkend over een tranquilizer gun, ook als dienstverlener kan optreden. Volgens hem wordt de dierentuin af en toe door mensen gebeld met het bericht dat apen alles in hun woning vernietigen en dat men de apen maar niet kan vangen. Helaas zijn er momenteel niet genoeg ampullen voor verlening van medewerking aan derden.

'Toen ons gevraagd werd het verdovingsmiddel (ampullen) aan te vullen, hebben wij onze milieu- en dierenvrienden meteen om hulp gevraagd. Zij hebben toen positief gereageerd.De lading is inmiddels binnen. Vandaag 9 maart heeft het hoofdbestuurslid Patrick Henar, namens de VHP, het verdovingsmiddel geschonken aan de directeur van de dierentuin, de heer Altenberg.'

Nu de dierentuin weer over ampullen beschikt, kan zij mensen helpen bij het vangen van weggelopen dieren door hen te verdoven en terug te brengen naar waar ze thuishoren.

Directeur Altenberg is heel blij met de schenking van het verdovingsmiddel. De dierentuin kan nu haar dienstverlening aan de samenleving voortzetten. Hij verzekerde het hoofdbestuurslid dat zij goed gebruik van zullen maken en bedankte de VHP voor de enorme bijdrage die zij levert aan de dierentuin, maar nog meer aan onze samenleving.

De VHP voelt zich gelukkig met de manier waarop de dierentuin gebruik maakt van het verdovingsinstrument. Van vele kanten horen wij positieve geluiden over de medewerking die ook aan derden wordt verleend. Weggelopen apen, gevaarlijke stieren, dolle honden en andere dieren worden gekalmeerd met het verdovingsmiddel. Een gezond milieubeleid staat bij de VHP hoog in het vaandel.

'We moeten een gezond milieu eveneens als een noodzakelijke voorwaarde voor onze economie beschouwen. Voor succesvol bestuur van een land is een schoon land noodzakelijk. Milieubeleid is een attitude; het is een kwestie van mentaliteit. Milieuvervuiling maakt dat geld lenen noodzakelijk wordt. Verstandiger is mensen te stimuleren zelf te produceren. Respect voor dieren en planten brengt ook respect voor de medemens. Precies zoals een schoon toilet en een schone keuken een graadmeter zijn voor een goed restaurant, is een schoon- en gezond milieu de graadmeter voor een goed beleid.'

VHP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten