zaterdag 10 maart 2018

CLO-voorzitter nog in gesprek met minister Hoefdraad over salarisaanpassing ambtenaren

Hooghart: 'Herwaardering van de leerkrachten heeft loonformatie in problemen gebracht'


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), is nog in gesprek met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën over de salarisaanpassing van de ambtenaren, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 10 maart 2018.

De ambtenaren krijgen Srd 500 aan koopkrachtversterking. Maandelijks ontvangen ze ook Srd 100 en een heffingskorting van Srd 125. Afgesproken was dat per januari de salarissen structureel zouden worden aangepast.

Hooghart zegt, dat de herwaardering van de leerkrachten de loonformatie in problemen heeft gebracht. De CLO heeft in april vorig jaar een looneis van 111% op tafel gelegd. De ambtenarenvakbond komt op dit percentage op basis van de herwaardering die toegekend is aan onderwijsgevenden. De koopkrachtversterking moet plaatsmaken voor een nieuwe loonreeks.

Hooghart stelt, dat hij geen voorstander is om teveel geld in de samenleving te brengen. Hierdoor vindt geldontwaarding plaats. Prijzen worden aangepast en de vraag naar vreemde valuta neemt toe. Hij merkt op, dat andere mogelijkheden meegenomen worden voor lotsverbetering van de ambtenaren en denkt onder andere aan de woningbouw.

Ook moet gekeken worden welke verlichting in de sfeer van loonbelasting kan worden gebracht. Dit ook met het oog op de invoering van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). 'Ik neem mijn tijd om zaken goed te bekijken', zegt de CLO-voorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten