zaterdag 10 maart 2018

Vakbondsleider Ronald Hooghart oriënteert zich bij Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB)

'De bond had betrokken moeten worden bij problemen tussen personeel en leiding Voorlichting'


Vakbondsleider Ronald Hooghart heeft zich gisteren georiënteerd bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Hij heeft een vergadering van de waarnemend directeur en de staf bijgewoond om te vernemen wat de problemen zijn bij deze dienst, aangezien personeelsleden aangegeven hebben de situatie beu te zijn. Bij de sectie Voorlichting zijn spanningen met de leidinggevende. 

Hooghart zegt vandaag, zaterdag 10 maart 2018, op Starnieuws, dat de bond betrokken had moeten worden, waardoor samen met de leiding het probleem kon worden aangepakt. Ook de personeelsleden die moeite hebben met de situatie hadden de bond niet ingeschakeld.

Hooghart merkt op, dat mensen soms emotioneel reageren op zaken, vooral wanneer anderen hun macht willen uitoefenen.

Bij het CBB spelen meer zaken die opgelost moeten worden. Hooghart zegt dat het FISO-systeem (Functie Informatiesysteem Overheid) voor veel problemen zorgt. De ervaring van mensen wordt niet meegenomen in de beoordeling, omdat alleen diploma's bepalen hoe een personeelslid ingeschaald moet worden. Zo worden mensen benoemd in een leidinggevende functie, terwijl zij onvoldoende ervaring hebben.

De bond bij CBB zal nagaan met de directie en de leiding van Binnenlandse Zaken hoe de situatie weer kan worden genormaliseerd. Ook andere zaken die zorgen voor irritaties, zullen worden aangepakt. Hooghart denkt dat de problemen die hij geconstateerd heeft niet moeilijk op te lossen zijn. Deze liggen meer op het persoonlijke vlak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten