zaterdag 10 maart 2018

Broer van Peru's ergste seriemoordenaar ter dood veroordeeld in Japan

Vayron Jhonatan Nakada Ludeña steekt in september 2015 6 mensen dood

Zijn broer van Pedro Pablo Nakada Ludeña doodde in 2007 17 mensen


De broer van Peru's ergste seriemoordenaar is de eerste Peruaan geworden die ter dood is veroordeeld in Japan voor de moord op zes mensen, na een bindende beslissing donderdag 8 maart 2018, aldus de Peruaanse RPP-nieuwsgroep.


Vayron Jhonatan Nakada Ludeña, een Peruaans staatsburger, had 10 jaar als zwerver doorgebracht in Japan zonder vaste baan of vaste adres.



In september 2015 werd hij door de politie aangesproken voor ondervraging toen hij betrapt werd op verboden privéterrein. Hij ontsnapte, toen hem werd toegestaan om naar buiten te gaan voor een sigaret en ging op een schijnbaar dwaas moordad. Hij stak een echtpaar van middelbare leeftijd, een 84-jarige vrouw, een 41-jarige vrouw en de twee dochters van de vrouw, in de leeftijd van 7 en 10, dood, volgens het nieuwsbericht.


Nakada verstopte naar verluidt enkele lichamen in een kast, stal een auto en rond ¥ 9000 (ongeveer $ 84). Terwijl hij door de politie werd achtervolgd, schreef de South East China Post, stakk hij zichzelf in het gezicht. Toen hem werd gevraagd te stoppen, sneed hij zijn polsen door en gooide zichzelf uit een raam op de 2e verdieping. Hij werd met een gebroken schedel naar het ziekenhuis gebracht.





In een rechtszaak op 9 februari zei Nakada, dat hij geen herinnering had aan het vermoorden van iemand. Zijn verdediging pleitte voor verminderde toerekeningsvatbaarheid, omdat hij werd gediagnosticeerd met schizofrenie in een door de rechtbank vereiste psychiatrische test, hoewel de vorige test met betrekking tot de geestelijke gezondheid die voor de zaak was afgelegd, hem als een gezonde geest beschreef.


Volgens een online publicatie van The Japan Times gaven de openbare aanklagers toe, dat Nakada Ludeña geestelijke gezondheidsproblemen had, maar dat hij nog steeds in staat was te begrijpen wat goed en fout was.

De rechter citeerde Nakada, die de lichamen verstopte, als bewijs dat hij zich ervan bewust was dat wat hij aan het doen was een criminele daad was en veroordeelde zijn daden als 'wreed en inhumaan', meldde het Japanse staatskanaal NHK.

De verdediging heeft beroep aangetekend tegen de beslissing.

Nakada is de broer van Pedro Pablo Nakada Ludeña, de meest meedogenloze seriemoordenaar in de geschiedenis van Peru. In 2007 doodde hij 17 mensen en kreeg hij de bijnaam 'Apostel van de Dood'. Na zijn gevangenneming zeiden de autoriteiten. dat hij geen wroeging toonde en zei dat hem door God werd verteld om de wereld van prostituees, drugsverslaafden, homoseksuelen en criminelen te reinigen.

Hij werd veroordeeld tot 35 jaar in de psychiatrische afdeling van de Lurigancho-gevangenis, waar hij nu nog verblijft.

(Suriname Mirror/Peru Reports/YouTube/Diariocorreo.pe/La Republica/Twitter)  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten