vrijdag 9 november 2018

Schoolbesturen Curaçao moeten aanzienlijk hoger bedrag krijgen voor vergoeding schoonmaakkosten

Onderzoeksbureau Panta Rhei adviseert ministerie om de uurvergoeding 4 gulden te verhogen


De schoolbesturen op Curaçao zouden een aanzienlijk hoger bedrag moeten krijgen voor de vergoeding van de schoonmaakkosten. Het uurtarief waar de overheid nu van uitgaat is vier gulden te laag, zo bericht vandaag, vrijdag 9 november 2018, het Antilliaans Dagblad.

Hans Meijs van onderzoeksbureau Panta Rhei adviseert het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) dan ook om de vergoeding voor schoonmaak te baseren op een uurtarief van 16 gulden, in plaats van 12 gulden. Dat betekent een extra uitgave van bijna 970.000 gulden voor het ministerie.

Het ‘Onderzoek Toereikendheid Bekostigingsnormen Huisvesting en Bestuur, Beheer en Administratie’ dat Meijs in februari dit jaar afrondde, bevestigt in grote lijnen wat al in 2011 naar voren kwam in het rapport van Stichting Overheidsaccountants Bureau (Soab): de schoolbesturen komen niet uit met het geld dat zij krijgen voor het betalen van de materiële kosten en met name de elektriciteits- en schoonmaakrekening.

Vorige maand vroeg de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) aandacht voor de penibele situatie waarin het onderwijs verkeert en overhandigde een noodbrief aan premier Eugene Rhuggenaath (PAR).

Ook Meijs concludeert, dat er via het stelsel Vergoeding & Verantwoording (V&V) meer geld moet naar de schoolbesturen om de kosten voor huisvesting te kunnen ophoesten. In totaal gaat het om bijna 309.000 gulden, maar dat is exclusief de 1,3 miljoen gulden voor bestuur, beheer en administratie (bba).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten