vrijdag 9 november 2018

Curaçao North Sea Jazz Festival was weer een, financieel-economisch-cultureel, succes voor het eiland

(Bron foto: Curaçao North Sea Jazz Festival)
'Als festival niet had plaatsgevonden, zou eiland naar schatting zo’n 14,5 miljoen gulden zijn misgelopen'


Het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) maakte dit jaar een comeback, nadat het in 2017 was geannuleerd, en opnieuw met tot de verbeelding sprekende scores en resultaten. Dat blijkt uit een wetenschappelijke evaluatie van het event door The Dick Pope Sr. Institute for Tourism Studies van het Rosen College of Hospitality Management aan de University of Central Florida (UCF), zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 9 november 2018.

Het festival was dit jaar tijdens het Amerikaanse Labor Day Weekend, van 30 augustus tot en met 1 september. Vooral Curaçao als toeristische bestemming vaart er wel bij, hoewel de organisatie en bekostiging van CNSJF vrijwel geheel voor rekening komt van de particuliere goede doelenstichting Fundashon Bon Intenshon van Gregory Elias - die er jaarlijks veel geld op toe moet leggen. De cijfers werden gistermiddag tijdens een persconferentie in Renaissance gepresenteerd.

De totale directe bestedingen van CNSJF 2018 worden gecalculeerd op 8.065.158 dollar, melden onderzoekers Manuel Rivera en Robertico Croes. Terwijl de economische bijdrage van het festival aan de economie van het eiland 12.773.958 dollar bedraagt.

'De totale bijdrage van het festival aan de economie vertegenwoordigt anderhalve dag van de bbp-output (bruto binnenlands product) van Curaçao', aldus het onderzoeksrapport van de University of Central Florida. 'Als het festival niet had plaatsgevonden, zou het eiland naar schatting zo’n 8,1 miljoen dollar zijn misgelopen.' Dat is 14,5 miljoen gulden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten