vrijdag 9 november 2018

Fly Jamaica vliegtuig maakt harde noodlanding op Guyana's Cheddi Jagan International Airport: 6 gewonden

(Bron foto: Twitter)
Toestel was onderweg naar Toronto, Canada, maar keerde vanwege 'hydraulisch probleem' terug


Een Boeing 757-200 (N524AT) van Fly Jamaica heeft vanochtend vroeg, vrijdag 9 november 2018, een harde noodlanding gemaakt op Cheddi Jagan International Airport, Timehri, zo berichten diverse lokale medis. Zes personen zijn gewond geraakt en naar het Diamond Regional Hospital vervoerd. 'Ze zijn allemaal stabiel en hebben lichte verwondingen, geen meldingen van gebroken botten of zo', zei minister van Openbare Infrastructuur, David Patterson


Na een aantal minuten in de lucht keerde het toestel, dat op weg was naar Toronto's Pearson International Airport, Canada, terug vanwege technische problemen en crashte. Bij het landen kon het vliegtuig niet stoppen vanwege een falend remsysteem. Het taxiede over de verlengde landingsbaan en ging verder in een zandberg die strategisch op de meeste luchthavens is geplaatst.


Patterson zei dat het ruim van de bagage intact is en de onderzoekers de leiding hebben genomen over de site. Er waren 118 volwassenen en twee kleuters aan boord evenals acht bemanningsleden bestaande uit zes Guyanezen en twee Jamaicanen. De passagiers waren een Amerikaan, 82 Canadezen, 35 Guyanezen, een Pakistaan ​​en een Trinidadiaan.


Vlucht vertrok om 02:10 uur van Guyana en om 02:21 uur gaf de piloot aan, dat er 'een hydraulisch probleem was en hij om toestemming vroeg om terug te keren en dat deed hij', zei de minister.





Na de landing om 02.53 uur werden de hulpdiensten geactiveerd en sindsdien heeft een onderzoeker van de Guyana Civil Aviation Authority de verantwoordelijkheid voor de crashsite op zich genomen.

De minister van Openbare Infrastructuur zei, dat de Nationale Transportveiligheidsraad van de Verenigde Staten op de hoogte is gebracht.


'We kunnen bevestigen dat Fly Jamaica vlucht OJ256 op weg naar Toronto is teruggekeerd naar Georgetown met een technisch probleem en een ongeval heeft gehad bij de landing. Op dit moment zijn we van mening dat alle 118 passagiers en 8 bemanningsleden veilig zijn. We bieden lokale hulp en zullen verdere informatie vrijgeven zodra deze beschikbaar is', verklaarde de luchtvaartmaatschappij.

De Cheddi Jagan International Airport is weer heropend voor regulier verkeer.



(Suriname Mirror/Demerara Waves/Twitter/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten