vrijdag 9 november 2018

EBS-directeur Parmessar benoemt Ridley tot hoofd Districtsbedrijven EBS

Enkele kopstukken binnen het bedrijf zouden niet blij zijn met aanstelling Ridley

'Een ieder weet dat Ridley de schoonzoon is van NDP-topper Ramon Abrahams en dat dit besluit via de politiek wordt doorgedrukt'


Per 1 november heeft Giovanni Ridley de algehele leiding over de afdeling Districtsbedrijven (DB) bij de NV EBS. Daarbij worden alle toebehorende bevoegdheden aan hem toegekend. Dit maakt EBS-directeur Rabin Parmessar in een interne memo gedateerd 5 november 2018 bekend, aldus het Dagblad Suriname donderdag 8 november 2018.

Ridley heeft voorheen gewerkt op de afdeling Procurement, die in opspraak was geraakt bij de grootschalige fraude enkele jaren geleden.

Zijn aanstelling wordt de EBS-leiding niet in dank afgenomen door enkele kopstukken binnen het bedrijf. 'Een ieder weet dat Ridley de schoonzoon is van NDP-topper Ramon Abrahams en dat dit besluit via de politiek wordt doorgedrukt', zegt een ingewijde van de EBS.

Door de benoeming van Ridley wordt de manager Opwekking, Armand Bipat, in feite nu opzij gezet. 'Bipat heeft al een tijdje de leiding van DB onder zich gehad en heeft het heel goed gedaan. In feite is hij twee jaar lang door Parmessar misbruikt en nu aan een kant gezet', zegt de bron.

In de memo schrijft Parmessar, dat Bipat zijn bijdrage zal blijven leveren voor de verdere ontwikkeling van de opwekking binnen de NV EBS. 'Bipat is een technocraat binnen de EBS. Waarom mag hij de leiding van DB niet blijven hebben? Zo te zien houdt Parmessar niet van technocraten. Hij misbruikt ze eerst met zoete praatjes en laat ze daarna hard vallen. Bij de promotie van Bipat was zijn loon niet eens opgetrokken', zegt de bron.

Of het dagblad een reactie heeft gevraagd van Parmessar op de forse beschuldigingen van de bron is niet duidelijk....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten