vrijdag 9 november 2018

Bus- en boothouders NVB dreigen werk weer neer te leggen

Overheid heeft betaling over september en oktober nog steeds niet verricht....


De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) is weer geconfronteerd met de eeuwenoude ‘traditie’ van de autoriteiten, het niet tijdig nakomen van de financiële verplichtingen, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 9 november 2018. Hierdoor verkeren de NVB-vervoerders in een overmachtssituatie. 

Zij hebben voor de maanden september en oktober van het huidig jaar geen bezoldiging ontvangen. Dit heeft tot gevolg dat de NVB-diensten op elk ogenblik onderbroken kunnen worden. Dit bevestigt Iwan Woon, ondervoorzitter van de OBS.

'Zij die gebruikmaken van het NVB-vervoer moeten weten, dat het niet kunnen leveren van de diensten op het conto van de regering geschreven moet worden. Het is al twee maanden dat we de staat hebben voorgeschoten.'

De bus- en boothouders van het NVB zitten nu op zwart zaad. Alhoewel er een principeakkoord gesloten is tussen de OBS en de overheid over een loonsverhoging van 40%, nemen de NVB-dienstverleners vooralsnog genoegen met de uitbetaling van de reguliere bezoldiging op basis van een loonaanpassing van 25%. 'Maar, zelfs de reguliere betalingen kunnen niet verricht worden', aldus Woon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten