vrijdag 9 november 2018

Moord en zelfmoord in Grietjebiestraat, Paramaribo-Noord

Beide doden zijn van Braziliaanse komaf - Motief  mogelijk in 'relationele sfeer'


De Ware Tijd meldt vandaag, vrijdag 9 november 2018, dat in de Grietjebiestraat een man een vrouw met een vuurwapen vermoord heeft en daarna zichzelf om het leven gebracht. Beide personen waren direct dood. 

De Grietjebiestraat is in het politieressort Geyersvlijt.

Beide personen zijn van Braziliaanse komaf. Irena Dos Santos Santoya de Conceicao (39) is door een schotverwonding in haar borststreek om het leven gekomen.

Ook het lichaam van Raimundo Chaves Santos (57) is door de politie van Geyersvlijt ter plekke aangetroffen, zo bericht het Korps Politie Suriname. Naast het lijk van de man werd een enkelloops jachtgeweer van het merk Baikal, kaliber 12, aangetroffen.

De man en vrouw woonden op het adres samen met een 12- en 4-jarige jongen. De 4-jarige jongen was ten tijde van de moord en zelfmoord in diepe rust.

Volgens verklaring van de 12-jarige jongen hoorde hij een schot afgaan in de woonkamer. Zijn stiefvader Raimundo liep naar hem toe en onder bedreiging met het jachtgeweer droeg hij zijn stiefzoon op de woning te verlaten. De jongen gaf verder aan, dat hij nauwelijks uit de woning was toen hij nog een schot hoorde afgaan.

Een ingeschakelde arts stelde de dood van man en vrouw vast. Het motief moet in de relationele sfeer liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten