vrijdag 9 november 2018

BOG werkt aan bestrijding van vliegenplaag bij vuilstort Ornamibo

Omgeving wordt door BOG bespoten en gelijktijdig wordt onderzoek gedaan naar hoe de overlast is ontstaan



Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) werkt aan de bestrijding van de vliegenplaag te Ornamibo. Het bespuit de omgeving en doet tegelijk onderzoek naar hoe de overlast is ontstaan en hoe die op de meest effectieve wijze kan worden bestreden. Dit bevestigt districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuid-Oost in de Ware Tijd van donderdag 8 november 2018.

Ze verwacht rapportage van het BOG waaruit duidelijk zal moeten blijken wat er precies aan de hand is. De districtscommissaris zegt dat ze hulp van diverse instituten, zoals het BOG, heeft ingeroepen om het probleem aan te pakken vanwege de ernst van de zaak. Om te voorkomen dat omwonenden last blijven ondervinden wordt de omgeving bespoten met bestrijdingsmiddelen.

Maandag heeft ze zich met vertegenwoordigers van belanghebbende organisaties in de omgeving georiënteerd. Hankers zegt, dat ze de situatie heel serieus heeft genomen nadat ze berichten had ontvangen over de onhygiënische situatie. 'Ik heb voorgesteld dat het gebied regelmatig bespoten wordt zodat de mensen geen last meer ondervinden en ik wil de organisaties alle ruimte geven om hun werk goed te doen.'

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie zegt dat het ministerie zich alleen met het onder controle krijgen van de brand bij de vuilstort heeft beziggehouden en werkt aan het verbeteren van het wegennet te Ornamibo. Voor het bestrijden van de overlast van vliegen verwijst hij naar zijn collega van Volksgezondheid. Maar, die bewindsman, noch de directeur van het BOG, was bereikbaar voor een reactie.

Buurtbewoners noemden eerder de situatie 'heel erg' en stelden dat 'de vliegen tot vervelens toe op ons afkomen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten