maandag 19 november 2018

Ruim 90 Surinaamse sporters nemen deel aan de 24e Consude Game in Arequipa, Peru

Suriname neemt voor 7e keer deel aan Zuid-Amerikaanse Schoolsport Spelen


Ruim 90 Surinaamse sporters zullen deelnemen aan de 24e Consude Games die van 1 tot 9 december wordt gehouden in Arequipa, Peru. Deze spelen dienen als meetmoment voor de sporters, waaraan scholieren tussen 12 en 14 jaar deelnemen. Suriname participeert voor de 7e keer en neemt deel aan acht takken van sport. De Surinaamse selecties zijn in training, meldt het ministerie van Sport- & Jeugdzaken maandag 19 november 2018 via het Nationaal Informatie Instituut.

De Consude Games zijn de Zuid-Amerikaanse Schoolsport Spelen, waarbij vriendschapsbanden tussen landen worden verstevigd door acceptatie van elkaars cultuur.

De Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) is vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken belast met de voorbereiding en uitvoering van de deelname van Suriname aan dit internationale schoolsportevenement.

De acht takken van sport waaraan Suriname deelneemt, zijn schaken, atletiek (ook voor scholieren met een beperking), basketbal (jongens en meisjes), zaalvoetbal (jongens), tafeltennis, judo (jongens en meisjes), zwemmen en volleybal (jongens en meisjes). Totaal nemen ongeveer negentig Surinaamse sporters deel aan de spelen.

Suriname heeft het afgelopen jaar tijdens de Consude Games in Bolivia 2 gouden en 1 bronzen medaille behaald. Alicia Grootfaam heeft met kogelstoten een gouden medaille kunnen bemachtigen en Ilona Enser met verspringen. De bronzen medaille werd door Cherish Dikmoet, Chenelva Wienamba, Tanisha Sabajo, Ilona Enser en Bernice Kortstam met de estafette 5 x 80 meter behaald.

De landen die dit jaar deelnemen aan de spelen zijn Argentinië, Bolivia, Bonaire, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Paraquay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten