maandag 19 november 2018

Op drift geraakte olietanker Tradewind Legend richt enorme ravage aan bij visserijcomplex in Nieuw-Amsterdam

(Bron foto: de Ware Tijd)
Zeker 11 vissersboten en sleephelling zijn vernield - Geen persoonlijke ongelukken


De onder Panamese vlag varende op drift geraakte olietanker Tradewind Legend heeft maandagmiddag 19 november 2018 een enorme ravage aangericht bij het visserijcomplex in Nieuw-Amsterdam, Commewijne. Ofschoon de schade nog moet worden opgemaakt, wordt nu al gesteld dat deze in de duizenden Amerikaanse dollar zal liggen. 

Het incident heeft zich omstreeks één uur ’s middags voorgedaan. Het schip, dat vanuit de zee richting Nieuwe Haven voer in Paramaribo, raakte op een bepaald moment uit koers en stevende af op de vissers aanmeerplaats. De bemanning gooide het anker nog uit, maar een aanvaring kon niet worden voorkomen.

(Bron foto: Facebook)
Bij het incident werden zeker 11 vissersboten en de sleephelling vernield. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Aanwezigen stoven in paniek alle kanten op toen het gevaarte naderde, verneemt de Ware Tijd van een ooggetuige. 'Ala man long die den si a boto eh kon na syoro. Er is niets over van die boten. De machines zijn gezonken.'

Hoe de tanker op drift is geraakt is vooralsnog onduidelijk. Het vermoeden bestaat, dat de motor was uitgevallen. De autoriteiten stellen een onderzoek in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten