maandag 19 november 2018

Herstel bruggen Apoerakreek en Asakaboerakreek in Kabalebo

(Bron foto's: BIC Kabalebo)
Bruggen verbinden de haven van Apoera met de lokale gemeenschap


De herstelwerkzaamheden van de brug over de Apoerakreek en die over de Asakaboerakreek in bestuursressort Kabalebo zijn in volle gang. Districtscommissaris Theresia Cirino laat vandaag, maandag 19 november 2018 via het Burger Informatiecentrum (BIC) Kabalebo weten, dat de werkzaamheden van de brug over de Asakaboerakreek op maandag 22 oktober en van de brug over de Apoerakreek op dinsdag 30 oktober zijn aangevangen. 

De bruggen, die de haven van Apoera verbinden met de lokale gemeenschap, verkeerden in zeer deplorabele staat.

Cirino was genoodzaakt om beide bruggen in februari te sluiten. Ondernemers in dit gebied voeren de werkzaamheden uit. De gemeenschap is blij dat de ondernemers dit werk in samenwerking met de overheid aanpakt. Na een periode van voorbereiding zijn de herstelwerkzaamheden uiteindelijk gestart in oktober.

De oude bruggen zijn gesloopt, en de nieuwe bruggen zijn hoofdzakelijk gemaakt van boomstammen bedekt met geotextiel en lateriet. Aangezien de werkzaamheden vlot verlopen, zullen de bruggen binnen niet al te lange tijd wederom toegankelijk zijn voor het verkeer.

Vermeldenswaard is,aldus het BIC Kabalebo, dat de werkzaamheden plaatsvinden onder toezicht van afdeling Openbare Werken Apoera, de politie, de bestuursdienst en de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) te Apoera.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten