maandag 19 november 2018

Minister Koeiman, Curaçao, wil het minimumloon per 1 januari 2019 met 2,1 procent verhogen

(Bron foto: Facebook/Koeiman)
Koeimans voorstel ligt bij SER en bij zijn collega’s in de Ministerraad


MAN-minister Hensley Koeiman van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) heeft het voornemen om het minimumloon per 1 januari 2019 met 2,1 procent op te trekken. Dat blijkt uit documenten die de redactie van het Antilliaans Dagblad heeft, zo meldt het dagblad vandaag, maandag 19 november 2018. 

Zelf reageerde de bewindsman nog niet op verzoeken om de verzochte informatie te verstrekken. Koeimans voorstel ligt bij de Sociaal Economische Raad (SER) en bij zijn collega’s in de ministerraad.

Het voornemen om het minimumloon op Curaçao met 2,1 procent te verhogen is gebaseerd op het inflatiepercentage in de periode van augustus 2017 en augustus 2018. Dat is door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vastgesteld op 2,1 procent.

De motivering van Koeiman is dus, zoals gebruikelijk, vanwege verhoging van het consumentenprijsindexcijfer. Doorgaans beschouwt SOAW het als een automatisme om het minimumuurloon op basis daarvan ieder jaar te verhogen, volgens critici zonder rekening te houden met het gegeven dat er geen sprake is van economische groei.

Koeiman noemt de krimp van de economie wel en spreekt ook van ‘onzekerheden in diverse sectoren, onder andere de raffinaderij’ en stelt zelfs dat de verwachting is dat ‘2019 een moeilijker jaar zal worden’, maar zet toch in om de minimumlonen met ingang van het nieuwe jaar te indexeren met 2,1 procent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten