maandag 19 november 2018

Betaling Rij- en Voertuigenbelasting kan nu op diverse locaties

Minister Hoefdraad doet 'symbolische betaling' bij het Belastingkantoor


De betaling van de Rij- en Voertuigenbelasting zal vanaf vandaag, maandag 19 november 2018, op diverse locaties mogelijk zijn. De Rij- en Voertuigenbelasting kan worden betaald bij de Belastingdiensten en districtscommissariaten in de districten. Er wordt naast een kwitantie ook een sticker verstrekt. Ook bij diverse bankinstellingen kan worden betaald 

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal later op de dag de 'symbolische betaling' doen van deze belasting op het Belastingkantoor aan de Van Sommelsdijckstraat. aldus Starnieuws.

Deze belasting werd in 2000 afgeschaft onder andere door de hoge aanmaakkosten en administratieve werkzaamheden.

Maar, op 28 augustus werd de wet aangenomen. Iedereen die zich met een voertuig op de weg begeeft, is verplicht per 1 januari deze belasting te betalen.

De regering heeft deze belasting weer ingevoerd, omdat het vele miljoenen kost om de wegen te onderhouden. Daarnaast heeft de overheid extra inkomsten in de staatskas met deze heffing. De Staat heeft de wettelijke verplichting om de wegen goed begaanbaar te houden.

De wet is van toepassing op personenvoertuigen, bussen, pick-ups, vrachtwagens, zwaar materieel, tractoren, motorfietsen en aanhangwagens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten