vrijdag 30 november 2018

Nerkust (FOLS): 'Uitbetaling terugwerkende kracht in december geeft leerkrachten wat extra financiële ruimte'

Voor de uitbetaling van de twk is sinds 16 maart 2017 door FOLS gepleit


'De uitbetaling van de terugwerkende kracht (twk) in december geeft de onderwijsgevenden wat extra financiële ruimte. Deze aanvullende armslag is bedoeld om niet alleen de kerstdagen en de jaarwisseling door te brengen met de extra uitgaven tegen die tijd van het jaar, maar het brengt ook enigszins verlichting voor die werkers die het zeer moeilijk hebben om die dagen in gepaste sfeer te beleven', aldus Marcellino Nerkust, president van het presidium van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), vandaag, vrijdag 30 november 2018, op Starnieuws. 

Voor de uitbetaling van de twk is sinds 16 maart 2017 gepleit tijdens een ontmoeting tussen de FOLS, een regeringsdelegatie en het team van raadsadviseurs. Daarna is deze kwestie op 24 oktober 2017 onder de aandacht gebracht van toen waarnemend president Ashwin Adhin. Dit lijkt in de maand december 2018 eindelijk werkelijkheid te worden.

De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft de FOLS gisteren schriftelijk op de hoogte gesteld van het besluit om de tegoeden vanwege de nieuwe salarisreeksen van de onderwijsgevenden in december volledig uit te betalen.

Het betaalbaar stellen in de maand december 2018 had de FOLS ook opgenomen in haar laatste brief van 10 oktober 2018 gericht aan vicepresident Adhin. Hoewel in eerste aanleg middels een brief aan vakorganisaties door de minister van Financiën was aangegeven, dat een uitgewerkt voorstel zou worden voorgelegd om de twk in fasen uit te betalen, blijkt dat het financieel toch mogelijk is deze groep volledig uit te betalen. Hiermee is Nerkust ingenomen, aldus Starnieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten