vrijdag 30 november 2018

Edgar Ritfeld: 'Langer wachten op gerechtigheid kan ik niet'

Ritfeld maakt als enige verdachte in 8 decemberstrafproces gebruik van laatste woord

'Ik lijd al dertien jaren onder deze verdachtmaking, ik heb dit niet verdiend'


'Ik hoop mevrouw de rechter, dat niet alleen ik, maar ook de nabestaanden van de vermoorde personen bij u gerechtigheid mogen krijgen. Alleen vraag ik u om dit zo snel als mogelijk te doen en de zaak tegen mij tot een eind te brengen, want langer wachten op gerechtigheid kan ik niet.' Dit zei Edgar Ritfeld in zijn laatste woord op de zitting van de Krijgsraad donderdag in het 8 decemberstrafproces, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 30 november 2018.

Hij benadrukte, dat vanaf december 1982 tot de dag van vandaag hij zich niet kan verenigen met het feit dat 15 mensen zijn vermoord. Elke legitimiteit daartoe ontbreekt, volgens hem.

Hij is daags na de moorden uit solidariteit met zijn collega-officieren, nabestaanden en de samenleving, uit het leger gestapt. Hij zegt hiermee bewezen te hebben niets met de moorden van doen te hebben gehad. Het kan er bij Ritfeld niet in. dat hij op de verdachtenlijst is geplaatst, terwijl hij part noch deel aan heeft gehad. 'Ik lijd al dertien jaren onder deze verdachtmaking', voerde de verdachte aan. Ook zijn familie lijdt eronder. Hij neemt het Openbaar Ministerie zeer kwalijk, dat hem dit is aangedaan.

'Ik heb dit niet verdiend. De schade die mij als man en ondernemer is aangericht, is niet in woorden uit te drukken.' Tegen Ritfeld heeft auditeur-militair Roy Elgin vrijspraak geëist. Ritfeld is tot nu toe de enige die gebruik heeft gemaakt van het laatste woord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten