vrijdag 30 november 2018

8 Decemberproces nadert dag van definitieve uitspraken

Krijgsraad heeft behandeling zaken tegen verdachten afgerond

Wachten is nu op datum waarop vonnissen worden uitgesproken


De Krijgsraad heeft vandaag, vrijdag 30 november 2018, alle zaken die op de rol waren in het 8 decemberstrafproces afgerond. De president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor heeft aangegeven, dat er nu een datum vastgesteld moet worden voor het vonnis. Dit bericht Starnieuws.

Advocaat van de nabestaanden, Hugo Essed, verwacht dat uiterlijk medio 2019 vonnis kan worden geveld. De strafeis van auditeur-militair Roy Elgin is ongewijzigd gebleven na repliek en dupliek in alle zaken. De openbare aanklager als de advocaten blijven bij hun standpunt.

Irwin Kanhai, die de meeste verdachten bijstaat, heeft aangegeven dat het bewijs ontbreekt. Hij heeft gevraagd het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren. De advocaat heeft ook aangegeven dat tegen de Amnestiewet is gehandeld.

Vandaag werden de zaken tegen Ernst Geffery, Luciën Lewis, Kenneth Kempes, Benny Brondenstein, Winston Caldeira, Wim Carbière en Orlando Heidanus behandeld.

Nu de behandeling is afgerond, betekent het, dat er niets meer ingebracht kan worden. Het wachten is nu op een datum waarop de Krijgsraad vonnis zal vellen. Dan is er nog een mogelijkheid dat verdachten die niet eens zijn met het vonnis hoger beroep of verzet aantekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten