vrijdag 30 november 2018

Suriname in 2017 de belangrijkste Caribische handelspartner van Dubai

Suriname voerde bilaterale niet-oliehandel ter waarde van $ 113,8 miljoen met Dubai...

... goed voor 42 procent van de handel van het emiraat met de Caribische regio


Toerisme, voedselzekerheid, productie, logistiek en hernieuwbare energie zijn geïdentificeerd als gebieden met een hoog potentieel waar bedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en het Caribisch gebied de economische samenwerking kunnen uitbreiden, volgens de nieuwe analyse van de Kamer van Koophandel en Industrie van Dubai (Dubai Chamber).

De bevindingen, vrijgegeven in de marge van het eerste UAE-Caribbean Cooperation Forum in Dubai, onthulden dat de waarde van niet-oliehandel tussen Dubai en de Caribische landen in 2017 $ 273 miljoen bedroeg. De bilaterale niet-oliehandel werd gedomineerd door import uit de Caraïben, die in 2017 werd gewaardeerd op $ 183 miljoen, terwijl US $ 90 miljoen aan export 33 procent bijdroeg aan de handel van Dubai met de regio.

Suriname werd in 2017 gerangschikt als de belangrijkste Caribische handelspartner van Dubai, met bilaterale niet-oliehandel ter waarde van $ 113,8 miljoen, goed voor 42 procent van de handel van het emiraat met de regio. Guyana werd tweede met $ 52,1 miljoen in bilaterale handel, gevolgd door de Dominicaanse Republiek en Trinidad en Tobago.

Bovendien toonden de bevindingen aan, dat het aantal Caribische bedrijven geregistreerd bij de Dubai Chamber met 54 procent steeg van 403 in 2013 tot 621 in 2018/

Hamad Buamim, president en CEO van de Kamer van Koophandel en Industrie van Dubai, merkte op dat de bevindingen wijzen op het enorme potentieel om de bilaterale handel en investeringen in de toekomst te stimuleren nu de VAE en de Caribische landen hun plannen uitbreiden om hun economieën te diversifiëren en zakelijke kansen in het buitenland te verkennen.

'Dubai kan dienen als een wereldwijde toegangspoort voor Caribische exporteurs die hun horizon willen verruimen en toegang willen tot markten in het Midden-Oosten, Afrika en Azië, terwijl het Caribisch gebied snel opdoet als een aantrekkelijke investeringsbestemming, met veel voordelen die de VAE biedt en waarvan bedrijven kunnen profiteren', voegde Buamim toe.

Het VAE-Caribisch Samenwerkingsforum werd gehouden op 24, 25 en 26 november en werd mede georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de Verenigde Arabische Emiraten en de Kamer van Koophandel en Industrie van Dubai, in samenwerking met het ministerie van Economie van de VAE en het ministerie van Cultuur en Kennisontwikkeling.

(Suriname Mirror/Caribbean360)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten