dinsdag 20 november 2018

HVB-voorzitter Sapoen stelt achterban gerust: 'Partij gaat niet op in welke politieke partij dan ook

(Bron foto's: HVB)
'Bij onze missie van hervorming en vernieuwing hoort nièt opgaan in een andere partij'


Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), maakt duidelijk tegenover zijn achterban, dat de partij nooit de intentie heeft gehad om op te gaan in welke politieke partij dan ook. Hij reageerde hiermee op indringende vragen van enkele partijleden tijdens de installatie van een kern te Zeedijk in moskee Bekti Islam. Het bestuur onder leiding van imam Ngatiran bestaat uit zeventien personen, zo meldt Starnieuws maandag 19 november 2018.

'De HVB is een zelfstandige partij en we zijn alleen verantwoording verschuldigd aan onze structuren en onze kernwaarden. We hebben een weldoordachte stap gemaakt bij de proclamatie van de partij een jaar terug. We hebben een missie van hervorming en vernieuwing op ons genomen, en daar hoort opgaan in een andere partij niet bij. Wij zullen ons altijd openstellen om met gelijkgerichte partijen een samenwerking aan te gaan, zoals dat nu met de NDP en de BEP het geval is', maakte de politicus duidelijk.

Sapoen riep de aanwezigen op zich niet te laten afleiden door allerlei ongefundeerde uitlatingen van onruststokers die de relatie tussen de coalitiepartijen wensen te vertroebelen.

'Prioriteit voor de HVB is nu om het proces van transformatie van onze kwetsbare economie zonder al te veel schokken voort te zetten en tegelijkertijd financiering van onze gezondheidszorg, het onderwijs en onze veiligheid zoveel mogelijk te garanderen. Met wie wij zullen samenwerken voor de komende verkiezingen is op dit moment nog niet aan de orde, maar als het moet zullen wij alleen de verkiezingen ingaan', zei de politiek leider.

Behalve op Zeedijk werden ook kernen geïnstalleerd te Van Pettenpolder onder voorzitterschap van Mario Austerlitz en Van Dijkstraat onder leiding van Humro Kartosoewito. De partij zal op 15 december ter afsluiting van het jaar speciaal voor de jongeren een social owru yari festijn organiseren en tegelijkertijd het afdelingsbestuur van Nickerie installeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten