dinsdag 20 november 2018

Geparkeerde auto's op en rond Onafhankelijkheidsplein worden weggesleept en bestuurder beboet

'Men moet zich gewoon aan de regels houden, die waren er al, maar nu wordt er strakker op gelet'


Sinds vrijdag worden geparkeerde auto's op en rondom het Onafhankelijkheidsplein door de politie weggesleept en de bestuurder wordt beboet. Dit bevestigt Humprey Naarden, hoofd van de  Voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname, dinsdag 20 november 2018, in deWare Tijd. Daarnaast zijn de sleepkosten voor rekening van eigenaren, die hun voertuig mogen ophalen bij de plaats van berging.

Naarden zegt. dat er geen speciale reden is achter het besluit van de politie. 'Er zijn borden geplaatst en de mensen zijn gevraagd om de aanwijzingen na te leven. Men moet zich gewoon aan de regels houden. De regel was er al, maar nu wordt er strakker op gelet.' Zolang de boete niet is voldaan, krijgt de eigenaar zijn auto niet terug.

Mensen maakten het tot een gewoonte om hun voertuigen op en rondom het plein achter te laten tijdens werkuren. Ook na werkuren is flink gebruik gemaakt van de gelegenheid om voertuigen achter te laten om in de omgeving van de Van Rooseveltkade te gaan stappen. Het bleek dat deze parkeergelegenheid velen goed uitkwam, omdat er nauwelijks tot geen melding gedaan werd van auto-inbraken.. 

Mensen maakten het ook tot een gewoonte om in de namiddag en avonduren te parkeren in de Lim a Postraat en de straat langs het oud vlaggenplein voor ontspanning, waarbij soms luid muziek werd afgespeeld. Vooral op vrije- en feestdagen hielden velen zich op in de twee straten in de buurt van het plein.

Naarden zegt, dat ondanks het verbod, de politie enkele voertuigen heeft moeten wegslepen en zij dit zal blijven doen. Er is een paar weken geleden ook een oproep gedaan aan de gemeenschap om zich te houden aan het parkeerverbod. Toch blijven enkelen de regels overtreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten