dinsdag 20 november 2018

Drie nieuwe ambassadeurs bieden geloofsbrieven aan president Bouterse aan

(Bron foto's: NII)
Nieuwe ambassadeurs van de VS, het Vaticaan en Mexico


De nieuwe ambassadrices Karen Lynn Williams van de VS en Rosario Asela Molinero van Mexico en de niet-residerend ambassadeur van het Vaticaan, Fortunatus Nwachukwu, gevestigd te Trinidad & Tobago, hebben vandaag, dinsdag 20 november 2018, hun geloofsbrieven aangeboden aan president Desi Bouterse in het presidentieel paleis. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken was ook aanwezig bij deze gelegenheid. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Nadat Bouterse de brieven ceremonieel in ontvangst genomen nam, heeft hij afzonderlijke gesprekken gevoerd met de nieuwe ambassadeurs. Minister Pollack-Beighle zat ook aan bij deze gesprekken.

Ambassadrice Karen Lynn Williams van de VS kijkt uit naar een goede samenwerking. 'Ik zal de goede band voortzetten die mijn voorganger en de medewerkers van de ambassade in de afgelopen jaren hebben opgebouwd', zei de nieuwe diplomate.

De niet-residerend ambassadrice van Mexico, gevestigd te Trinidad & Tobago, wil zich sterk maken om de relatie op het gebied van landbouw, toerisme en klimaatverandering te verstevigen.

Zij maakte gebruik van de gelegenheid om de Surinaamse gemeenschap te feliciteren met 43 jaar staatkundige onafhankelijkheid. Hoewel zij graag bij de festiviteiten had willen zijn, moet zij die vanwege andere verplichtingen missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten