dinsdag 20 november 2018

Debatavond coWorld over voorstel Curaçaose LGBT-beweging huwelijk open te stellen voor gay's

Aanleiding voor het debat is het Ontwerp Wijzigingswet Burgerlijk Huwelijk



CoWorld - een coworking community gevestigd in The Triangle in Otrobanda - houdt vandaag, dinsdag 20 november 2018, in The Triangle een debatavond over het voorstel van de Curaçaose LGBT-beweging om het burgerlijk huwelijk open te stellen voor paren van hetzelfde geslacht. Er is een centraal panel met daarin het Arubaans oud-parlementslid en LGBT-activiste Desiree Croes, de voorzitter van de Curaçaose Vereniging van christelijke pastors, Said Flores, jurist Mirto Murray en de politicus Gassan Dannawi. Dit meldt het Antilliaans Dagblad.

Het debat wordt geleid door journalist Favell Maduro.

Centrale thema's die tijdens het debat aan de orde komen zijn de roep van de LGBT-beweging voor gelijke rechten van homoparen en de traditioneel christelijk-evangelische visie daarop. De vraag wat de Curaçaose wet en internationale verdragen hierover zeggen en de vraag of het thema in een referendum aan de bevolking moet worden voorgelegd.

Aanleiding voor het debat is het Ontwerp Wijzigingswet Burgerlijk Huwelijk, dat het Curaçaose verbond van LGBT-organisaties, Igualdat Kòrsou, heeft aangeboden aan de vicevoorzitter van de Curaçaose Staten, Giselle Mc William. Dat gebeurde tijdens de Curaçao Pride-manifestatie in september op het Wilhelminaplein. In dat voorstel wordt het burgerlijk huwelijk opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht.

Het is de bedoeling dat het wetsontwerp na een consultatieronde met de politieke partijen officieel bij de Staten wordt ingediend en in behandeling genomen. Die consultatieronde is ondertussen begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten