woensdag 24 oktober 2018

'Rachied Doekhie moet nu ballen tonen'

'Doekhie moet nu écht de ballen tonen in het parlement over de kwestie-SML'


De herstart van de rijstfabriek van de SML is toe te juichen, maar het moet niet slechts blijven bij de herstart en de lovende woorden van Bouterse aan 'oom John Mahespalsingh'. De productie van rijst moet nu opgang komen. Maar, de afgelopen dagen hebben we negatieve geluiden opgevangen rond de overname van de rijstfabriek van de SML door ene oom John. Het gaat mij dan ook niet verbazen als de doorstart van de rijstfabriek van de SML, een lang staartje krijgt als blijkt dat er werkelijk gefrommeld is bij de overname van de rijstfabriek. 

Het coalitielid Rachied Doekhie, tevens hoofdbestuurslid van de NDP en ene Radjoe Bhikharie, geven een andere lezing over de overname van de rijstfabriek. Via een lokaal dagblad zeggen beide personen onomwonden, dat er onregelmatigheden hebben plaatsgevonden bij de overname van de rijstfabriek. 

De onthulling van Rachied Doekhie tart alle verbeelding wat zich in de voorbij jaren heeft afgespeeld bij de SML. Rachied Doekhie sprak zelfs over 'een complete boevenbende'. Dat is een zeer ernstige beschuldiging. Als Rachied Doekhie en ene Radjoe Bhikharie, kennis dragen van het gesjoemel bij de overname van de rijstfabriek, moeten ze niet aarzelen het openbaar ministerie in te schakelen voor een diepgaand onderzoek. Hopelijk stuit het openbaar ministerie bij het onderzoek dan niet op de 'blinde muur' uit de beruchte jaren ’80. 

Rachied Doekhie, moet nu écht de ballen tonen in het parlement over deze kwestie, als hij tenminste goed meent met het volk. Doet hij dat niet, dan zal hij voor altijd ongeloofwaardig overkomen bij het volk. Hij moet mans genoeg zijn de indringende vragen te stellen en zonder pardon, die hij beloofd heeft via een lokale krant. 

De oppositie heeft inmiddels een interpellatievoorstel ingediend over deze kwestie. Hopelijk dat het hoofdbestuurslid van de NDP, tevens coalitielid, Rachied Doekhie, dit voorstel zal ondersteunen. Maar, het zal me ook niet verbazen, als hij onder druk van Bouterse, 180 graden draait en in alle talen zwijgt over de ernstige beschuldigingen.

Rachied Doekhie heeft Bouterse, altijd door dik en dun ondersteund, dus ik betwijfel het dat hij in het parlement harde noten gaat kraken. Zien is geloven. Als reden zal hij opgeven dat zijn woorden uit hun context zijn gehaald. Dus bla, bla, bla, waf, waf, waf et cetera. Maar, laten we hopen dat hij deze zaak aanzwengelt in het parlement en dat Bouterse zijn borst nat moet maken. 

Idris Naipal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten