woensdag 24 oktober 2018

Deelneemsters aan de Miss Peru 2019 verkiezing vragen op bijzondere aandacht voor borstkanker

Missen verwijderen op podium hun pruiken en tonen hun kale hoofden....


Eerbetoon aan degenen die hun leven hebben verloren aan de slopende ziekte


In een inspirerende breuk met traditie hebben deelneemsters aan de Miss Peru 2019-verkiezing het podium gebruikt om het bewustzijn voor borstkanker te vergroten. Foto's en beelden van het evenement werden vastgelegd op het moment dat een groep vrouwen hun pruiken van het hoofd rukten om kale hoofden te onthullen ter ere van degenen die hun leven hebben verloren aan de slopende ziekte. 

Een clip toont de kandidaten die het podium betreden in gouden beha's en vleeskleurig ondergoed, terwijl ze zichzelf presenteren aan de jury en het publiek.

In plaats van kijkers licht amusement te bieden, besluiten de modellen om licht te werpen op een belangrijker onderwerp.



'Elke dag wordt bij 11 vrouwen borstkanker vastgesteld. Helaas zullen vier van hen sterven', zei een deelneemsters. 'In Peru sterft elke zes uur een vrouw aan borstkanker. Ga meteen een controlecheck doen.'

Om de beurt spraken ze over borstkanker en stuurden ze steunbetuigingen naar degenen die de ziekte bestreden voordat ze hun pruiken verwijderden om een ​​kale blik te onthullen.

Miss verkiezingsdirectrice Jessica Newton legde uit, dat het belangrijkste doel van de verkiezing, die Anyella Grados Meza als koningin kroonde, was om een ​​platform te bieden dat hen in staat stelt om anderen te empoweren. 

'Dit jaar staan ​​we voor een nieuwe agressor, een agressor die zich niets aantrekt van leeftijd, huidskleur of sociale klasse', legde ze uit. 'Ter ere van alle vrouwen die zijn gestorven aan borstkanker, verwijderen we ons haar.'

De Miss Peru-verkiezing kwam in het nieuws toen deelneemsters zich uitspraken tegen gendergeweld in het Zuid-Amerikaanse land. De 23 aspirant-schoonheidskoninginnen kozen ervoor om statistieken over geweld tegen vrouwen te reciteren in plaats van hun lichaamsmetingen.

Anyella Grados Meza, 19, zal nu model staan ​​voor Peru op de Miss Universe Verkiezing in Bangkok, Thailand, volgende maand.


(Suriname Mirror/Metro.co.uk/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten