woensdag 24 oktober 2018

Districtscommissaris Kenya Pansa mogelijk vanwege corruptie uit Brokopondo

Pansa zou toestemming hebben gegeven voor goudwinning bij school in Brokopondo Centrum in ruil voor geld


De Ware Tijd bericht vandaag, woensdag 24 oktober 2018, dat districtscommissaris (dc) Kenya Pansa volgens bronnen plaats heeft moeten maken voor ex-parlementariër Frederik Finisie (NDP), omdat ze mogelijk betrokken is geweest bij corruptie. Ze zou begin 2017 toestemming hebben gegeven aan personen om aan goudwinning te doen nabij een school in Brokopondo Centrum en zou hiervoor geld hebben ontvangen. 

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zegt desgevraagd dat dit hem niet bekend is.

Een bron stelt echter het volgende: 'Ze heeft een heleboel brokken gemaakt en één daarvan is de kwestie van de goudwinning nabij de school.' Pansa ontkende maandag, kort nadat ze het district had overgedragen aan Finisie, dat de genoemde redenen de oorzaak zijn dat ze is vervangen. Naar eigen zeggen wordt ze één van dc's van Marowijne met als standplaats Moengo.

'Meneer Finisie kent Brokopondo heel goed. Er is een goede basis gelegd voor de verdere ontwikkeling en hij komt met andere plannen om het district verder te ontwikkelen. Wij zijn districtscommissarissen van geheel Suriname en we hoeven niet ons hele leven in één district te blijven. Als de regering of president het nodig acht dat een dc ergens anders moet ondersteunen, mag dat. Dat is normaal.'

Volgens bronnen is Pansa ook niet meer geliefd bij structuren van de NDP in Brokopondo. 'A abi bigi memre vinden de NDP'ers.' Dat ze niet communiceerde met dignitarissen heeft bij hen geleid tot ontevredenheid. 'We naderen de verkiezingen en er moet met iedereen goed contact zijn', zegt de bron.

Finisie zei na de overdracht, dat hij zijn districtsgenoten een eerlijke kans wil geven bij houtkapactiviteiten. 'Wanneer personen van het district een concessie aanvragen, worden de stukken in de lade gestopt en er wordt dan een rijke man gebeld met de mededeling dat er een gebied vrij is voor houtkap. Dezelfde kaart die de mensen van Brokopondo hadden ingediend, wordt gebruikt om de concessie uit te geven', zegt Finisie, doelend op corrupte bestuursambtenaren en medewerkers van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht. 'We gaan een einde hieraan maken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten