woensdag 24 oktober 2018

Forse celstraffen voor twee verdachten verkrachting en mishandeling 77-jarige vrouw

Hoofdverdachte veroordeeld tot 14 jaar en medeplichtige tot 11 jaar gevangenisstraf


R.K. is veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf voor verkrachting, bedreiging, poging tot doodslag en diefstal. Zijn medeplichtige, R.A., kreeg elf jaar. 'Dit zijn zeer ernstige strafbare feiten. U heeft op brute wijze inbreuk gepleegd op de integriteit van weerloze vrouwen', zei de rechter, aldus de Ware Tijd van dinsdag 23 oktober 2018.

De mannen, twintigers, hebben in februari 2017 een 77-jarige vrouw verkracht in Domburg. Zij verschaften zich toegang tot haar huis door enkele shutters kapot te slaan. Het gezicht van de bejaarde vrouw werd tegen de vloer gedrukt en ze werd met de dood bedreigd. Terwijl K. het slachtoffer in bedwang hield, ging A. op zoek naar geld.

De buit van Srd 150 was te klein, vonden de mannen. Daarom hebben zij de vrouw zwaar mishandeld en verkracht. Ook dwongen zij haar tot orale seks. Het duo heeft de vrouw badend in haar bloed achtergelaten.

De verdachten maakten meer slachtoffers: vanaf midden 2017 hebben zij een andere vrouw zeker vier keer verkracht en met de dood bedreigd. Bij die verkrachtingen bedekten de mannen hun gezicht met truitjes bedekt om niet herkend te worden.

K. zou de plannen voor de verkrachtingen hebben beraamd. Het tweetal had schuld bekend tijdens het vooronderzoek, maar kwam op de zitting terug op hun verklaring. Uit een rapport van het laboratorium is gebleken, dat de mannen schuldig zijn. De twee verdachten hebben ook op meerdere momenten gestolen. Zo heeft K. in september 2016 geld en dranken weggenomen uit de bar van de Domburg Sportbond. Verder heeft hij samen met A. een schaap gestolen op 20 februari 2017.

De Officier van Justitie had vijftien en twaalf jaar gevangenisstraf geëist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten