woensdag 24 oktober 2018

Federale troepen Brazilië naar 357 locaties in het land om veiligheid kiezers te garanderen tijdens verkiezingen

Polícia Federal lanceert operatie om misdaden in verband met de verkiezingen te beteugelen


Het Tribunal Superior Eleitoral (TSE) keurde dinsdag 23 oktober 2018 het transport van federale troepen naar 357 locaties in het hele land tijdens de verkiezingen van zondag goed, om de veiligheid van kiezers te garanderen. 


De Federale Politie van het land (PF, Polícia Federal) heeft na een aantal weken monitoren van  social media-sites, woensdagochtend 24 oktober vroeg een operatie gelanceerd om misdaden in verband met de verkiezingen te beteugelen. 'De acties maken deel uit van de activiteiten die worden uitgevoerd om sociale netwerken te volgen met het doel om mogelijke electorale misdaden en bedreigingen voor concurrerende kandidaten te beteugelen', aldus de verklaring vrijgegeven door de PF op woensdag.

Onder de misdaden geïdentificeerd door de Federale Politie zijn schendingen van het geheim van de stemming en het aanzetten tot moord door de supporters van de kandidaten. Eerder deze week gaf de TSE een brief aan alle Brazilianen, waarin wordt gesteld, dat de veiligheid van de elektronische stemmachines en de legitimiteit van de verkiezingen op zondag is verzekerd.

'De Braziliaanse elektronische machines zijn volkomen veilig. Ze rekenen op acht fysieke barrières en dertig digitale barrières tegen hackers en cyberaanvallen en op geen enkel moment zijn de machines verbonden met het wereldwijde internet', aldus de 'Brief aan de Braziliaanse natie' van de TSE.

Op de dag van de stemming zullen tien staten op militairen op belangrijke stembureaus kunnen rekenen. De staten die bevoegd zijn om militair personeel te ontvangen, zijn Acre, Amazonas, Ceará, Mato Grosso, Maranhão, Piauí, Rio de Janeiro, Rio Grande do Norte, Pará en Tocantins.

In de eerste verkiezingsronde werden troepen naar 513 locaties in elf staten gestuurd.

Net als in de eerste verkiezingsronde zal een waarnemingsmissie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) de verkiezing van Brazilië volgen. Het team zal verdeeld zijn om naar elf staten te gaan en stemlocaties controleren. Daarnaast zullen andere OAS-leden het overzeese stemproces volgen in Buenos Aires, Mexico City, Montreal, Parijs, Santiago de Chile en Washington DC. In totaal bestaat de groep onder leiding van de voormalige Costa Ricaanse president Laura Chinchilla uit dertig deskundigen en waarnemers.

(Suriname Mirror/The Rio Times Online/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten