woensdag 24 oktober 2018

Binnenkort overleg tussen VPCO en minister-president Rhuggenaath, Curaçao

Schoonmaak van de VPCO-scholen hoog op gespreksagenda VPCO


De noodkreet van de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) is gehoord. Over uiterlijk drie weken heeft VPCO opnieuw een ontmoeting met minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) om op korte termijn in ieder geval een oplossing te vinden voor de schoonmaak van de scholen. Maar, VPCO-directeur Maghalie van der Bunt-George hoopt dat het daar niet bij blijft, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 24 oktober 2018.

Gisterochtend heeft een vijfhoofdige delegatie na de aanbieding van een noodbrief tijdens een kort onderhoud met de minister-president nog eens de standpunten over de penibele situatie van het Curaçaose onderwijs toegelicht.

Van der Bunt-George: 'Wij zijn van mening dat er onvoldoende geïnvesteerd wordt in het onderwijs. De maat is nu vol. De schoonmaakkwestie was de druppel die de emmer deed overlopen.' VPCO zal ervoor zorgen dat Rhuggenaath een aantal belangrijke documenten ‘die hij nog niet heeft’ ontvangt, onder andere het rapport uit 2011 waarin Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) al aangeeft dat de vergoeding van materiële kosten niet toereikend is.

Tijdens een volgende bijeenkomst zal gekeken worden naar wat op korte termijn kan worden opgelost. Dan gaat het allereerst om de schoonmaak van de VPCO-scholen. Volgens Van der Bunt-George was Rhuggenaath in de veronderstelling, dat die scholen onder hetzelfde schoonmaakcontract vielen als die van de Dienst Openbare Scholen (DOS).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten