woensdag 24 oktober 2018

Komst elektronische ID-kaart leidt ook tot nieuwere en betere werkprocedures bij BvB's

Minister Noersalim: 'Voor de E-ID worden de hoogste veiligheidsstandaarden gehanteerd'


Met de introductie van het nieuwe ID-kaartensysteem zullen ook nieuwere en betere werkprocedures worden ingevoerd. Bij dit systeem, waarbij burgers voortaan worden voorzien van een elektronische ID-kaart (E-ID), zullen de Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) een veel actievere rol vervullen dan tot nu toe het geval is. Zij zullen niet slechts een uittreksel verstrekken voor de aanvraag van een ID-kaart, maar zelf de aangiften vanuit de aanvragers opnemen. 

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (BiZa) zegt, dat voor de E-ID de hoogste veiligheidsstandaarden worden gehanteerd, zo bericht Starnieuws vandaag, woensdag 23 oktober 2018. Deze nieuwe ID-kaart bevat onder andere een chip, een elektronische gegevensdrager, waarop enorm veel informatie kan worden opgeslagen. Het vervalsen van een E-ID zal praktisch niet mogelijk zijn, simpel vanwege het feit dat ook de biometrische gegevens van de burger worden opgeslagen.

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is intussen begonnen met het informeren van de BvB’s, zodat zij goed voorbereid zijn op het nieuwe ID-kaartensysteem. Deze week komt een aantal BvB’s uit verschillende districten aan de beurt voor de infosessie.

Gisteren waren de BvB’s van Saramacca-Groningen, Para-La Vigilantia en Paramaribo-Combe, Paramaribo-Santodorp en Wanica-Leiding aan de beurt. Morgen wordt opnieuw een deel van de BvB’s geïnformeerd.

Bij het informeren van de bureaus wordt zoveel mogelijk gekeken naar de spreiding over het land. Vanwege logistieke voorzieningen zijn Brokopondo en Sipaliwini nog niet meegenomen, maar Mike Kromodimedjo, hoofd ICT van het CBB, verzekert dat alle bureaus aan de beurt zullen komen. De sessies zijn bedoeld om het personeel van de bureaus goed voor te bereiden op het nieuwe ID-kaartensysteem.

Eerder waren de BvB’s van Paramaribo-Centrum, Flora, Meerzorg, Lelydorp en Moengo aan de beurt, evenals alle BvB’s in Nickerie en Coronie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten