woensdag 10 oktober 2018

Opvarende omgeslagen ponton Commewijnerivier verdronken

(Bron foto: eigen foto Suriname Mirror)
Slachtoffer was operator graafmachine en zat in cabine toen ponton omsloeg


Adriaan Helderberg (65)  is gisterochtend  verdronken in de Commewijnerivier nadat de ponton waarop hij was omsloeg. Het vaartuig was beladen met grind, scherpzand en een graafmachine waarin het slachtoffer zat. Het incident vond plaats in de omgeving van Rust en Werk, zo bericht de Ware Tijd vandaag, woensdag 10 oktober 2018. Bij het binnenvaren in het kanaal te Rust en Werk kwam de ponton op een modderbank vast te zitten, waardoor deze omkantelde, terwijl de operator nog in de cabine zat. 

Van de twee overige bemanningsleden werd één met verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd terwijl een andere met de schrik vrijkwam toen het vaartuig omsloeg.

De politie bevestigt het ongeval. Volgens Ulrich Coats, woordvoerder van het Korps Brandweer Suriname, kreeg de brandweer omstreeks vier uur in de ochtend de melding van het ongeval.

De duikers van de brandweer werden in stelling gebracht om naar de vermiste man te zoeken maar zonder het gewenste resultaat. Volgens Coats waren de werkomstandigheden door de zware stroming van het water ter plaatse moeilijk. Tot in de late uren gistermiddag was de vermiste man nog niet terecht.

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

UPDATE:  Enkele vissers hebben het lichaam van Helderberg later op de dag drijvend in het water ter hoogte van Alliance aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten