woensdag 10 oktober 2018

Grote brand op vuilstortplaats Ornamibo zorgt voor enorme rookoverlast omwonenden

Het gebied dat in brand staat, verspreidt zich snel...

Brandende vuilstortplaats Ornamibo gezien vanuit de Martin Luther Kingweg (Bron foto: Dagblad Suriname)

Het ressort Houttuin, met name de gebieden rondom de vuilstortplaats Ornamibo, heeft sinds gistermiddag zeer veel overlast van een enorme rookontwikkeling door brand op de vuilstortplaats. 

'We moeten allerlei troep nu inademen. Wanneer stopt het?', vraagt een bewoner van Vredenburg Serie A zich af in het Dagblad Suriname van vandaag, woensdag 10 oktober 2018.

Dit gebied grenst aan de achterkant van de vuilstortplaats en de enorme rook daalt heel vaak in dit gebied. Vrijwel alle instanties, waaronder de brandweer, politie, dienst Vuilophaal en Verwerking (VOV) van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en de districtscommissaris van Wanica Zuid-Oost, waren gisteren ter plekke aanwezig om een oplossing te vinden, maar het mag nog niet baten.

Het gebied dat in brand staat, verspreidt zich snel. Volgens de buurtbewoner zag hij zondagmiddag rond drie uur rookontwikkeling ontstaan. 'Tegen vijf uur ben ik gaan kijken. De mensen daar zeiden dat ze 115 hebben gebeld. Later werd het vuur groter, maar intussen was het ook s ’avonds. Maandagochtend had het vuur zich verspreid, ook tot naar onderen op de vuilbergen. Dit creëert een enorme rookontwikkeling', zegt hij.

'Ik ben ook naar politie Houttuin geweest. Ze hadden het ook doorgegeven aan de brandweer. Toen de brandweer arriveerde, kon ze niet veel doen vanwege de onbereikbaarheid van de vuurhaard. Ik heb ook een kanaal helpen graven, zodat er water vrijkomt dichtbij het vuur. Maar, tot gisteren is niets gelukt', zegt de buurtbewoner.

Volgens deze burger was er in het jaar 2006 ook een grote brand op de vuilstortplaats. ‘Die had ruim vier weken gekost om te blussen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten