woensdag 10 oktober 2018

Liba Krutu te Drietabbetje afgesloten met een slotdocument en vlag met een vuist ('kofu') - Verzet tegen regeringsbeleid openbaart zich scherp

Ongezouten kritiek deelnemers krutu op regeringsbeleid inzake binnenland

'Districtscommissarissen worden benoemd die gebied en de mensen niet kennen en geen affiniteit met het binnenland hebben'


De Liba Krutu te Dritabiki is woensdagmiddag 10 oktober 2018 afgesloten met een slotdocument dat is aangenomen door diverse stammen en organisaties. Er is ook een vlag met een 'kofu' onthuld. De stammen van het binnenland hebben besloten om gezamenlijk op te treden. Dit bericht Starnieuws.

In het zogenoemde Dritabiki-akkoord is aangegeven, dat de ontwikkeling van het binnenland maar niet op gang komt. Er is een achterstand op elk gebied, zoals onderwijs en volksgezondheid. De krutu vindt dat er districtscommissarissen worden benoemd die het gebied en de mensen niet kennen en geen affiniteit met het binnenland hebben.

Ook worden partijloyalisten benoemd in staatsbedrijven.

Het binnenland is structureel verwaarloosd, vindt de krutu. Er is kritiek op de wijze waarop de regering haar stempel wil drukken op de benoeming van traditionele gezagsdragers. Dit zal niet worden geaccepteerd, aldus de aanwezigen.

De commissie die de krutu heeft georganiseerd, onder leiding van Leo Brunswijk, zal niet worden ontbonden, omdat er nog meer werk te doen is.

De krutu was een initiatief van de Aucaanse granman Bono Velantie en Lesley Valentijn van de Matawai.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten