woensdag 10 oktober 2018

Ophef in Venezuela over verdachte dood gearresteerde Venezolaanse oppositiepoliticus Fernando Alban

(Bron foto:  Alban/Twitter)
Regering: 'Alban heeft zelfmoord gepleegd door val van 10e verdieping veiligheidsdienst'

- Oppositiepartij Primero Justicia: 'Alban is vermoord door toedoen van regime van Nicolas Maduro'
- Alban gearresteerd op verdenking betrokkenheid bij mislukte drone-aanslag op Maduro


De gearresteerde Venezolaanse politicus die afgelopen vrijdag 5 oktober 2018 overleed door een val van de tiende verdieping van het gebouw van de veiligheidsdienst, heeft volgens de regering van het land zelfmoord gepleegd. 

De oppositie zegt echter dat de 56-jarige lokale politicus Fernando Alban is vermoord door de autoriteiten.

Alban was afgelopen vrijdag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de explosie met twee drones tijdens een militaire parade in augustus, die werd geleid voor president Nicolás Maduro, meldt Nestor Reverol, de minister van Binnenlandse Zaken via Twitter. 'Hij zou naar de rechtbank worden overgebracht en zat in de wachtruimte. Hij sprong echter uit een raam en viel. Dat heeft zijn dood veroorzaakt', schreef Reverol.




Oppositiepartij Primero Justicia, waar Alban deel van uitmaakte, liet weten dat het de regering van Maduro verantwoordelijk houdt. 'Met pijn in het hart en een roep om gerechtigheid melden we het volk van Venezuela dat politicus Fernando Alban is vermoord door toedoen van de regime van Nicolas Maduro', luidde de verklaring van de partij. Voor die uitspraak gaf de partij geen bewijs.


Volgens Primero Justicia hield de arrestatie van Alban verband met de toespraak die hij had gehouden bij de Verenigde Naties in New York, waarin hij had gewezen op de schendingen van mensenrechten in Venezuela. De oppositie zegt, dat de regering van Maduro honderden politieke gevangen vasthoudt op basis van valse beschuldigingen.

Sinds de aanslag met de drones op 2 augustus, waarbij zeven soldaten gewond raakten, zijn minstens dertig mensen opgepakt op verdenking van betrokkenheid. President Maduro bleef bij de explosies ongedeerd.




(Suriname Mirror/Washington Post/El Tiempo/El-Nacional/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten