maandag 10 september 2018

Venezolaanse minister van Handel Tareck El Aissami benoemd tot directielid PdVSA

Aanstelling volgt nadat Venezuela oprichting aankondigt van commissie om PdVSA te reorganiseren


Venezuela heeft minister van Handel Tareck El Aissami, die door de Verenigde Staten onder sanctie staat wegens vermeende betrokkenheid bij de drugshandel, aangesteld als directielid van  staatsoliemaatschappij PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.), volgens de officiële staatscourant. 


Zijn aanstelling komt dagen nadat Venezuela de oprichting aankondigde van een commissie om PdVSA te reorganiseren, zonder details te verstrekken over wat dat zou inhouden.

El Aissami, die Amerikaanse beschuldigingen tegen hem afwijst als een poging van Washington om de regering van het land te ondermijnen, was eerder dit jaar nog vicepresident. Hij leidde ook een commissie die vorig jaar werd benoemd om opnieuw te onderhandelen over de buitenlandse schuld van het land.

De directie van PdVSA omvat ook de minister van Financiën, Simon Zerpa, die ook onder Amerikaanse sanctie staat.

President Nicolas Maduro heeft in april brede bevoegdheden toegekend aan PdVSA-directeur Manuel Quevedo om veranderingen in de industrie door te voeren om de productie te stimuleren. Maduro zegt, dat het land het slachtoffer is van een 'economische oorlog' geleid door politieke tegenstanders en de Verenigde Staten, die sinds vorig jaar verschillende strafmaatregelen tegen Venezuela heeft opgelegd.

(Suriname Mirror/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten